На обща база

Брифинг-мрифинг

Да идем с таксе! Не, да направим брифинг! Да, ама да идем дотам с таксе.
Людоедката Елочка научи нова дума – БРИФИНГ.
Как е брифинга ти днес? Дреме ми на брифинга…
Единственият начин да се спре, е да го избием всички на прекалени подигравки из социалните мрежи. Ще ни се поскара от поредния брифинг, но ще се прибере, понеже на подигравка не носи.

Прибери се, Бойко, аман-заман. Изгоря ти челото по тия магистрални строежи, сега по брифинги като простинал кон те развеждат, като панаирджийска мечка те показват навсякъде. Ми те нищо без тебе не могат да направят като хората. Брифи-учи цел живот!!! Ще вземеш да си докараш някоя корона от толкова обикаляне. То верно, цар си, в царството на брифингите си безспорен цар, ама ако сложиш сега короната, няма да можеш после кьорав брифинг да направиш.
Като противоепидемична мярка спешно трябва да се въведат два дни и половина отстояние между брифингите. Всеки брифинг следва да се редува с новина за дарение от депутата Делян Пеевски. Брифинг-дарение-брифинг-дарение. Даренията и сега са си маскирани, но за брифингите трябва да се вземат някакви допълнителни мерки.


Може например с всеки брифинг да се прави и по една заря в цветовете на ГЕРБ, примесени с дезинфектант. Така хем душата, хем тялото на народа ще бъдат достатъчно поръсени с правата вяра и пречистени от зли зарази и помисли. Ще иде дядо поп после на някоя служба (не говоря за тайните служби) и ще каже напевно „Да внимавамееее, ще се чете светото писание на стенограмата от брифинга. И рече Бойко, ще ви пуснем по паркове и градини, ако обещаете да сте праведни и да се дистанцирате. И пусна ги по паркове и градини, а те не се дистанцираха и се принуди да търси нови начини да спаси телата от всяка болест и страдание. И заваляха нови забрани от екрана, а онези като чуха, ядосаха се и взеха срещу Бойко да се сговарят.“


За назидание може да се разказва по някоя трагична история на недисциплиниран гражданин в началото на всеки брифинг, а за разтуха в края да се четат кратки строфи от катарзисните поздравления на Пеевски към народа, защото и Бойко живее в човешка форма и има нужда от синовете человечески и свински да му помагат в защитата на населението.
Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме. Е, колко да сме прости, щом вече и ние не те разбираме?! Хаштаг #бойкоприберисе

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *