На обща база

Хляб и записи

Ей, дай му хляб и зрелище на народа, мислеше си Боци, че да не те тормози. Все глупости мислят иначе. Тва в Рим още са го знаели. Хляб има, каза си, както си седеше на софрата пред иконата на Богородица, не е то до хляба. Даже са се ояли… Сума народ с наднормено тегло по улиците ходи. Ми, толупи са си, кво се обиждат, не знам. Е го и Делян…. Сто пъти му викам, Аре взЕми отслАбни малко па ти бе, а той – не му пукало. Ма ако беше някой левент, наеш как щяха да пишат за него медиите, ама – на… Шиши.

Трябва зрелището да оправя. Как го изпуснах аз тоя въпрос…. За два дни им спреш брифингите и веднага някой капут като Ицето ти вземе сцената. Ебаси театъра, а? Ма то в наши дни кой ли пък ходи на театър. Ше тряа да го измислим. Нещо може с дрон да им пуснем, ше намери Севдето някое момченце от тия, дето пускат дронове. Таман ше кажем пак, че е Радев – то лети, той летец, точно ше се върже.

Боци погледна през прозореца и се смръщи. Абе тва счупен клон ли е, ей, батисаха ми магнолията. Страшна менажерия тука…. Стражари, градинари не може да си чуе мислите човек. Стана бързо и изтича до дървото в двора, но с успокоение видя, че всичко си е на мястото. В този момент в далечината премина автомобил със силна музика. Изведнъж от тая звукова картина на Боци му просветна… Ма той нашия народ много обича записи, ше им пуснем нещо да чуят. Ше звънна са на Севда един микрофон да донесе. Ма то реално… що микрофон, то тва вече и с телефон става… Ей, едно време каква беше галимация – па кабеляци, па с тиксо се налепиш, пък да не те хванат. Сега има хакери, дето така го правят, че и на телефона сигурно не си личи и не пише никъде, че записва. А той записва.

Ма пък и на Севда що да й звъня?! Тя и тя е кухарка, най-добре човек сам да се оправя, нали така… На вълка що му е дебел врата. Ще почне да ми слага думи в устата, тва кажи, онова кажи, алооо да не сме на изпит да си подсказваме. Тука трябва да е истинско, да пращи, да е убедително… Те не са убедителни, това им е проблемът. Ти сам ако не си вярваш, кой ше ти повярва. Пишман политици…

В този момент телефонът на Боци извибрира. СМС ли чакаш ти, припя си той под носа и погледна. Я, Севдето ми пише, изтекъл бил запис, ба му мамата, аз не съм го записал още. Ей, знам ви номерата, ей, подсмихна се самодиволно Боци. Аз ше ви наглАся вас. Утре ше имаме контра запис, няма страшно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *